Evenimente

Urbino 12, autobuzul alimentat cu hidrogen, testat şi prezentat la Constanţa, expus la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”

     În premieră națională aducem autobuzul Solaris Urbino 12 cu hidrogen pe străzile mai multor orașe din România, pentru a prezenta administrațiilor publice locale beneficiile achiziționării unor astfel de vehicule inovatoare în industria de transport public pe termen lung, atât din punct de vedere al costurilor, dar și al protecției mediului și a calității vieții locuitorilor. Solaris Urbino 12 cu hidrogen este fără nicio îndoială soluția viitorului, disponibilă deja, iar componenta sa ecologică garantează unicitatea unei experiențe de călătorie sustenabilă, lipsită complet de emisii poluante”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

În ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate, care la rândul său alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului care constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este, de asemenea, echipat cu o baterie Solaris High Power, care acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Vineri, 19 noiembrie, ora 10:00, autobuzul Urbino 12 a fost  expus la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, de unde un grup de elevi din cadrul liceului a fost transportat  cu Urbino 12 până la platforma Midia Năvodari în scopul prezentării experienţei în domeniul producerii de hidrogen pentru decarbonizarea proceselor industriale

 

 

 

 

targ 19.03.2016

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa, sărbătoreşte Zilele Şcolii, odată cu sărbătoarea Sfântului Dimitrie, în zilele de 23 şi 26 octombrie.

În cele două zile se vor derula activităţi extraşcolare la nivelul tuturor claselor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.