Evenimente

Vremea colindelor

20 decembrie 2022 a fost la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida și ISJ Constanța „Vremea colindelor”.
Profesorii coordonatori, Nistor Florentina, Malos Ramona și Chirilov Florentina, au adus pe buzele celor mai talentați elevi ai liceului gustul sărbătorilor, atât în forma tradițională a colindelor, cât și în sensul modern, international, atât de cunoscut tinerei generații (repertoriul în limba engleză).
Astfel, festivitatea a început la sediul ISJ Constanța și a continuat sub forma unui adevărat spectacol de lumină, muzică și culoare în sala de festivități a Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida.
La final, surpriza tuturor a fost vizita grupului de colindători „jieni”, din comuna Chirnogeni. Aceștia au răspuns la invitația doamnei prof. Stoian-Bors Valeria și au interpretat un moment tradițional specific zonei natale.
Domnul director, Prof. Pătrașcu Ionuț, a felicitat echipa de organizare și și-a manifestat deschiderea spre astfel de acțiuni și în viitor!

Vremea colindelor

Stagiu de formare profesională, în Spania, dar și activități culturale pentru elevi de la Liceul „Dimitrie Leonida”

În cadrul programelor europene care finanțează formarea profesională a elevilor în țări ale Uniunii Europene, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanta continuă tradiția participărilor la proiecte Erasmus+.

După proiectele încheiate cu succes în acest liceu, în anul  școlar 2022-2023, după cum informează reprezentanții unității de învățământ, este în implementare al doilea proiect din acreditarea obținută în 2020, cu nr 2020-1-RO01-KA120-VET-095756, proiect nr. 2022-1-RO01-KA121-VET-000054631, cu titlul „Noi oportunități de dezvoltare profesională și personală în context european”. Acest proiect constă în trei mobilități ale elevilor din învățământul liceal, calificările tehnician mecatronist (opt elevi), tehnician electrician electronist auto (16 elevi) și de la învățământul profesional calificarea mecanic auto clasele a XI (opt elevi) și a X-a (10 elevi).

Participanții vor fi însoțiți pe perioada stagiului de pregătire practică de două cadre didactice.

Prima mobilitate va avea loc în perioada  7-25 noiembrie, în Granada- Spania, unde vor pleca 16 elevi de la clasele a XI-a liceu (tehnicieni mecatroniști și mecanici auto), urmând ca a doua mobilitate să se desfășoare în luna martie 2023, în Italia, iar ultima mobilitate în Barcelos –Portugalia în luna mai.

Principalele activități pe durata mobilității o să fie organizate de către organizația parteneră MEP Europroject Granada – Spania, care va completa stagiul de formare profesională cu activități culturale. 

Articol: https://cugetliber.ro/mobile/stiri-cultura-educatie-stagiu-de-formare-profesionala-in-spania-dar-si-activitati-culturale-pentru-elevi-de-la-liceul-dimitrie-leonida-468642

Activitate SNAC în cadrul ”Săptămâna legumelor și a fructelor” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța.

Joi, 24 noiembrie 2022, profesori și elevi din cadrul Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Constanța, sub coordonarea doamnelor profesor Nistor Florentina și Voicu Iulia au participat la activitatea SNAC ”Săptămâna legumelor și a fructelor” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța. Scopul activității a constat în conștientizarea importanței activității de voluntariat în rândul elevilor ce urmează a fi cetăţeni informaţi şi devotaţi solidarităţii umane.

 

 

 

 

Elevii de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” au învățat cu ajutorul unui simulator de vopsitorie american 3D, unic în Europa de Est FOTO VIDEO

 

Astăzi, 21 noiembrie 2022, în cadrul activităților de promovare a învățământului profesional și dual, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Constnța a avut oprtunitatea să găzduiască, prin amabilitatea Academiei Auto Tehnica din România, a singurului și celui mai avansat simulator de vopsitorie  3D din Europa de Est, realizat în SUA care permite atât învățarea tehnicilor de bază de aplicare a produselor de acoperire a suprafeței (primer, vopsea, lac) cât și îmbunătățirea tehnicilor de aplicare pentru vopsitorii experimentați.

La acest eveniment au participat elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța care urmează cursurile școlii profesionale, specializarea tinichigiu-vopsitor auto, elevi din clasa a VIII – a ai Școlii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu”, Constanța, potențiali elevi ai liceului, precum și specialiști din domeniul auto și cadre didactice.

Prin intermediul reprezentantului Training Center-ului ASAR, Victor Balos, participanții la acest eveniment au avut ocazia să afle ce presupune meseria de vopsitor auto și care sunt avantajele utilizării unui astfel de simulator în procesul de învățare a meseriei de vopsitor auto. În acest sens, au putut exersa tehnica de aplicare și reglajele pistonului fără a consuma niciun gram de material, au putut urmări în timp real cantitatea de vopsea aplicată și gradul de acoperire, astfel încât să atingă performanțe de eficiență maximă atât din punct de vedere al calității lucrării cât și din punct de vedere al economiei de material.

Obiectivul acestui eveniment a urmărit promovarea în rândul elevilor a meseriei de vopsitor auto în vederea conștientizării orientării în carieră.

carieră.

„Pe viitor, împreună cu reprezentanții Academiei Auto Tehnica, intenționăm să găzduim în cadrul liceului nostru pe lângă astfel de evenimente de promovare a specializărilor liceului nostru și cursuri de inițiere și dezvoltare în domeniul auto.”, au transmis reprezentanții liceului.

Articol:  https://www.ct100.ro/elevii-de-la-liceul-tehnologic-dimitrie-leonida-au-invatat-cu-ajutorul-unui-simulator-de-vopsitorie-american-3d-unic-in-europa-de-est-foto-video/

REZULTATE DEOSEBITE ALE ELEVILOR NOȘTRI

Danalizi Attila , clasa a9-a Fp, a făcut cunoscut numele liceului și orașului nostru la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, unde în weekend-ul 19-20 noiembrie s-a desfășurat cea de a V-a ediție aTurneului Internațional, „Cupa CSM & Open” Judo și arte marțiale jiu-jitsu. Competiția a reunit aproximativ 900 de sportivi înscriși la cele 18 cluburi participante. Attila practică judo de 8 ani, iar jiu-jitsu de câteva luni, iar rezultatele lui și ale echipei sunt spectaculoase: Locul I judo, locul I la NE Waza, locul al II-lea la fighting jiu-jitsu. Felicitări, Attila! felicitări, Cub Sportiv Marina (pentru obținerea celor două cupe de aur pentru cei cei mai buni sportivi din sală)!

VIZITĂ LA ROBOFEST

Vizita la ROBOFEST, eveniment organizat de Universitatea Politehnica București, in 4 noiembrie, a avut ca obiectiv informarea elevilor cu privire la specificul acestei instituții de învățământ superior.
Ne-au fost prezentate facultățile din cadrul UPB (Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, Facultatea de Inginerie in Limbi Străine, Facultatea de Inginerie Industriala și Robotică, Facultatea de Inginerie Mecanica și Mecatronică).
Elevii au avut oportunitatea sa viziteze campusul Universității (laboratoare, sali de curs, biblioteca, cămin, cantina) și să poarte discuții atât cu studenții cât și cu profesorii, aflând astfel în ce constă concursul de preadmitere și admitere, dar și curricula universitară, participarea la cursuri și implicarea în activitățile de voluntariat.
Expoziția cu roboți a reprezentat un alt punct de atracție, elevii liceului nostru fiind fascinați de exponatele realizate chiar de către studenți.

Au participat clasele a IX-a C, a X-a A, B.

Prof. Militaru Laurențiu, Nistor Florentina, Voicu Iulia, Găgeanu Georgiana, Maloș Ramona.

 

Ora de socializare

Cu ocazia Zilelor liceului ” Dimitrie Leonida”, Prof. Drăgan Violeta și Bacula Mariana au organizat o ora de interacțiune și socializare cu elevii voluntari și elevii clasei a IX-a A (20 octombrie 2022). Elevii s-au delectat cu jocuri de interior, precum fotbal chinezesc, Tic-tac-bum și Coada dragonului. Scopul activității a fost coeziunea grupului și descoperirea unor noi modalități de recreere, evidențiind rolul cooperării între tineri de vârste diferite (15-18 ani).

Atelierul de diseminare și informare în cadrul campaniei Time to move (Rețeaua Eurodesk)

17 octombrie 2022, o zi frumoasă de toamnă în care Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța a avut onoarea sa găzduiască Atelierul de diseminare și informare în cadrul campaniei Time to move (Rețeaua Eurodesk), cu privire la programele și proiectele destinate tinerilor. Mulțumim domnului consilier DJST Marian Țuțuianu!

Inițierea în diagnoza vehiculelor hibride la Salonul Auto București

În data de 8 octombrie 2022, 10 elevi din învățământul profesional și 2 cadre didactice au participat la cursul “Inițiere în diagnoza vehiculelor hibride” organizat în cadrul Salonului Auto București de către echipa Garage Training, aceasta oferind invitații de participare fiecărui elev/cadru didactic.

Vehiculele hibride sunt o realitate a zilelor noastre. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de informații utile acoperind acest subiect, am căutat oameni cu multă experintă, dornici să împărtășească cu noi din bagajul lor de cunoștințe.

Am plecat din Constanța dimineața cu destinația Pavilion 2 din cadrul Romexpo. Ajungem la 11:20 și începem cursul unde Adrian Gidali și  Florin Simon prezintă ultimile năutăți ale sistemelor hibride Toyota, acoperind determinarea SOC și SOH cât și întreținerea/ regenerarea ECU baterie INS, fără a uita de interpretarea parametrilor în urma diagnosticării.

Pauza de masa este un moment oportun să vizităm expoziția, dar și standurile unde Victor Balas de la Asociatia Specialistilor Auto din România prezintă un simulator în VR pentru pregătirea vopsitorilor auto. Participăm toți bucuroși de șansa oferită. De asemenea, colaboarea cu Asociația Specialiștilor Auto nu se termină aici, ci continuă cu dotarea cu auxiliare curriculare în domeniul tehnologiei auto moderne, cât și cu promisiunea că acel simulator VR pentru vopsitoarie auto va ajunge pentru a fi experimentat de către elevii de la calificarea Tinichigiu-vopsitor auto și la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanța.

https://drive.google.com/file/d/1798cu4SUa8RsiTAh8qfZPZPK-Teju5Ke/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1kenh1y9FYenNlS1sB6ESYQ1TRDu2ySYJ/view?usp=sharing

Felicitări cadrelor didactice inițiatoare ale acestei activități: Nicola Rareș și Panait Paula și vă așteptăm la următoarea aventură automobilistică.

Mulțumim echipei Garage Training pentru invitații și încrederea acordată!

Mulțumim ADAS pentru colaborarea solidă și sperăm la cât mai multe proiecte împreună!

 

Urbino 12, autobuzul alimentat cu hidrogen, testat şi prezentat la Constanţa, expus la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”

     În premieră națională aducem autobuzul Solaris Urbino 12 cu hidrogen pe străzile mai multor orașe din România, pentru a prezenta administrațiilor publice locale beneficiile achiziționării unor astfel de vehicule inovatoare în industria de transport public pe termen lung, atât din punct de vedere al costurilor, dar și al protecției mediului și a calității vieții locuitorilor. Solaris Urbino 12 cu hidrogen este fără nicio îndoială soluția viitorului, disponibilă deja, iar componenta sa ecologică garantează unicitatea unei experiențe de călătorie sustenabilă, lipsită complet de emisii poluante”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

În ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate, care la rândul său alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului care constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este, de asemenea, echipat cu o baterie Solaris High Power, care acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Vineri, 19 noiembrie, ora 10:00, autobuzul Urbino 12 a fost  expus la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, de unde un grup de elevi din cadrul liceului a fost transportat  cu Urbino 12 până la platforma Midia Năvodari în scopul prezentării experienţei în domeniul producerii de hidrogen pentru decarbonizarea proceselor industriale

 

 

 

 

targ 19.03.2016

[divider]

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa, sărbătoreşte Zilele Şcolii, odată cu sărbătoarea Sfântului Dimitrie, în zilele de 23 şi 26 octombrie.

În cele două zile se vor derula activităţi extraşcolare la nivelul tuturor claselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *